Poradna Inhalátory


Autor: | Vloženo: 23.10.2018 000 01:03 | Témata: Poradna Inhalátory

Léčiva s vyšší viskozitou?

Dobrý den, vybírám nový inhalátor a zajímalo by mne, zda lze blíže specifikovat léčiva s vyšší viskozitou, která jsou vhodná jen pro kompresorové inhalátory. Mohli byste prosím pro představu uvést konkrétní příklady? Raději bych znovu tichý ultrazvukový inhalátor, ale co kdybych takové viskózní léčivo mohla brzy potřebovat?

Mívám jen časté infekty dýchacích cest, žádné závažné potíže jako bronchytidy, astma, alergie... . Co např. Mucosolan roztok, Sanorin kapky, Pamycon ..., které mi lékař někdy ordinuje k Vincentce?
Děkuji předem za odpověď.

  • 23. října 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Běžná léčiva používaná na kašel nebo astma (Mucosolvan roztok, Ambrobene roztok, Ventolin) jsou natolik řídká, že je můžete používat do ultrazvukového i kompresorového inhalátoru. Ale jelikož nejsme farmaceuti, nemáme přístup ke všem léčivům, tak vám nedokážeme s jistotou říct, jestli jsou v ČR aktuálně dostupné nějaké další léky k inhalaci, které by byly viskózní, a tudíž by se bez naředění nedaly aplikovat elektrickým inhalátorem. Pokud vám lékař nebo lékárník nějaké méně běžné léčivo doporučí, určitě vás bude schopen také informovat o tom, jakou má toto léčivo viskozitu.

    Do inhalátoru je možné lít pouze lék, který je k tomu vysloveně určený. V žádném případě nejde o sirupy (právě ty bývají často viskózní) ani nosní kapky. Pro preventivní účely a urychlení léčby běžných nachlazení bohatě stačí Vincentka.

    Pokud byste potřeboval poradit s výběrem inhalátoru, můžete zavolat na naši zákaznickou linku 602 813 222.

    Hezký den
    Dana Štěpánková
    ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.